Skip to main content
Netherlands

Dienstverlening Expatcenters wordt uitgebreid

euraxess_default

De dienstverlening van de expatcentres wordt uitgebreid: ze gaan ook documenten bij verlengingen uitreiken, de zoekjaarstudent kan nu ook bij hen terecht als klant én ze kunnen biometrische gegevens afnemen.

Verleningen

Vanaf 1 juli a.s. kunnen kennismigranten en wetenschappelijk onderzoekers, die een aanvraag om verlenging van hun verblijfsvergunning hebben ingediend, hun verblijfsdocument ook ophalen op een expatcenter. Tot nu toe werden daar alleen verblijfsdocumenten bij eerste toelating uitgereikt. De aanvraagformulieren voor kennismigranten en wetenschappelijk onderzoekers worden aangepast en gepubliceerd op www.ind.nl.

Nieuwe doelgroep: zoekjaarstudenten

Vanaf 1 juli a.s. kunnen ook zoekjaarstudenten, die in Nederland zijn afgestudeerd, en hoogopgeleiden, die ook in het buitenland zijn afgestudeerd, na inwilliging van een aanvraag voor het verblijfsdoel ‘het zoeken naar en verrichten van arbeid al dan niet in loondienst’ hun verblijfsdocument ophalen bij een expatcenter. Ook dit aanvraagformulier wordt daartoe aangepast.

Biometrie afnemen

Daarnaast kunnen kennismigranten, wetenschappelijk onderzoekers, zoekjaarstudenten en hoogopgeleiden hun biometrische gegevens afgeven op een expatcenter. De IND is nu actief op acht expatcenters, in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Wageningen en Enschede.

Meer gegevens over deze expatcenters vindt u op www.ind.nl/zakelijk/werkgevers.